Adatkezelési tájékoztató

 

Szitáné Zoboki Janka (egyéni vállalkozó, székhely: 2459 Rácalmás, Fő tér 6.), mint adatkezelő továbbiakban: (Adatkezelő) az alábbiakban tájékoztatja a Felhasználókat és Vásárlókat a www.gyogynoveny-illoolaj.hu weboldalon és webshopban történő adatkezelésekkel kapcsolatban az Európai Parlament és Tanács Általános Adatvédelmi Rendeletéről szóló 2016/679 számú rendeletével (a továbbiakban: GDPR) összhangban:

 

Adatkezelő adatai

Adatkezelő neve: Szitáné Zoboki Janka  ev.

Adatkezelő székhelye: 2459 Rácalmás, Fő tér 6

Adatkezelő email címe: info@gyogynoveny-illoolaj.hu

Weboldal: www.gyogynoveny-illoolaj.hu

Személyes adatok kezelésének célja: Személyes adatait a weboldalon (www.gyogynoveny-illoolaj.hu) található webáruház üzemeltetése, a webáruház kínálatában található termékek értékesítése és népszerűsítése (marketing tevékenység) céljából kezeljük.

 

Személyes adatok kezelésének jogalapja

·        webáruház üzemeltetése (vezetéknév, keresztnév, email cím, jelszó, hozzászólások, vásárlások) – GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az adatkezelés a természetes személy kifejezett hozzájárulásán alapul.

·        webáruház kínálatában található termékekre vonatkozó adásvételi szerződések teljesítéséhez (számlázás, szállítás) kapcsolódó adatok (vezetéknév, keresztnév, szállítási cím, telefonszám, email cím, vásárláshoz kapcsolódó pénzügyi adatok, számlázási név és cím) – Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont, vagyis az adatkezelés a természetes személy kifejezett hozzájárulásán alapul és szerződés teljesítéséhez szükséges.

·        marketing tevékenységhez (hírlevélküldés, elfogyott termék értesítő, személyre szabott ajánlatok, adatvezérelt marketing) kapcsolódó adatok(vezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám, kedvenc termék, hírlevél megerősítés, hírlevél leiratkozás, vásárlói szegmens, böngésző extensiont telepített-e, automata levélsorozat ténye, sms értesítőről szóló kérelem, kedvenc termék, termék jóváírás, fogadott e-mailek) - Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont, vagyis az adatkezelés a természetes személy kifejezett hozzájárulásán alapul és visszavonásig érvényes.

 

Kezelt személyes adatok kategóriái és az adatok tárolásának időtartama

Személyes adatait az alábbi időtartamban kezeljük:

1.     webáruház üzemeltetése - hozzájárulás visszavonásáig,

2.     webáruház kínálatában található termékekre vonatkozó adásvételi szerződések teljesítéséhez kapcsolódó adatok – szerződések teljesítését követő 5 év,

3.     marketing tevékenységhez kapcsolódó adatok - hozzájárulás visszavonásáig,

 

A számviteli nyilvántartások alapjául szolgálószigorú számadású bizonylatok megőrzési ideje 8 év.

 

Hatósági, bírósági vagy egyéb eljárás során a megjelölt időtartam meghosszabbodhat.

 

Sütik alkalmazása

Amikor a weboldalt használja, az az adott oldal letöltéshez kapcsolódó sütit („session cookie”-t) állít be a böngészőjében. A sütik abban nyújtanak segítséget, hogy személyre szabott ajánlatokkal találkozzon online környezetben. A sütiket bármikor törölheti a böngészőben található „sütik törlése” opcióval.

 

Személyes adatok címzettjei, adatfeldolgozók, adattovábbítás

Személyes adatait kizárólag vezető tisztségviselőink, illetve a jelen pontban felsorolt adatfeldolgozók (kizárólag a tevékenységük ellátásához szükséges körben) ismerhetik meg. Adatfeldolgozók közreműködését az alábbi tevékenységekhez vesszük igénybe:

        Shopmasters-Informatika Kft. (2200 Monor, Ady Endre u. 24.) - webfejlesztés, webshop üzemeltetés szolgáltatások,

·        Soltészné Czibere Angéla ev. (2459 Rácalmás, József Attila u. 32.), - könyvelés, számlák

·        Google Ireland Limited (Gordon House Barrow Street Dublin4. Ireland) - látogatottsági statisztikák;

·        Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square,Grand Canal Harbour Dublin2, Ireland) -hirdetések;

·        Magyar Posta Zrt. (7646 Pécs, Jókai utca 10.) – csomagszállítás;

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszát vagy észrevételét írásban vagy e-mailen a lenti elérhetőségeken teheti meg:

 

Szitáné Zoboki Janka

Postacím: 2459 Rácalmás, Fő tér 6.

E-mail cím: info@gyogynoveny-illoolaj.hu

 

Milyen jogai vannak a személyes adataid kezelésével kapcsolatban és hogyan biztosítjuk azok gyakorlását?

 

Hozzáférési jog: tájékoztatást kérhet arról, hogy milyen adataidat, milyen célra, mennyi ideig kezeljük, kinek adjuk át, honnan származnak az általunk kezelt adatai.

 

Helyesbítési jog: ha adatai változnak, vagy rosszul rögzítettük őket, kérheti adatai helyesbítését, javítását, pontosítását.

 

Törlési jog: a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az általunk kezelt adataidat töröljük.

 

Adatkezelés korlátozásához való jog: a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az adatkezelést korlátozzuk.

 

Hozzájárulás visszavonásához való jog: amikor adataidat hozzájárulása alapján kezeljük, akkor bármikor joga van a hozzájárulását visszavonni, amely azonban nem érinti a hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűségét.

 

Panasz jog: amennyiben adatkezelésünkkel kapcsolatban jogsérelem érte, joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatósághoz:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Honlap: http://naih.hu

Postacím:1530 Budapest, Pf.: 5.

E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefonszám:+36 (1) 391-1400

 

A fentieken túlmenően a Dunaújvárosi Járásbíróság rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel.